خلاصه کتاب خانواده درمانی گلدنبرگ

 

خلاصه کتاب خانواده درمانی گلدنبرگ دانشجویان و کاربران گرامی محتوای این فایل بـهـتـریــن و کـامـلتـریــن جزوه و خلاصه کتاب خانواده درمانی گلدنبرگ می‌باشد که در قالب فایل PDF بصورت زیبا و منظم توسط تیم وب سایت راهنمای دانشجو تهیه و تنظیم شده است. جهت خرید و دانلود فایل از لینک پـرداخــت آنلایــن پایین صفحه اقدام نمایید.

شرح مختصر :

دانشجویان عزیز این جزوه دارای نکات کلیدی ویژه جمع بندی امتحان، کنکور کارشناسی ارشد و دکترای روانشناسی و مشاوره و رشته های مرتبط می‌باشد. به شما عزیزان پیشنهاد میکنم این جزوه را مطالعه بفرمایید.

کتاب خانواده درمانی گلدنبرگ
خانواده یک نظام اجتماعی و طبیعی است که ویژگی های خاص خود را دارد که در مقایسه با سایر نظام ها مرزهای مشخص و رسوخ ناپذیری دارد که به افرادی که عضو آن هستند اجازه نمی دهد که ارتباط فرد را با این نظامها قطع کنند همچنین اعضای خانواده در مقایسه با سایر نظام ها تعویض ناپذیر هستند .

ویژگی های خانواده درمانی :

1- دیدگاه درون روانی

2- دیدگاه بین فردی

دیدگاه درون روانی: بر روی حل تعارضات شخصی و درون روانی شخصی معطوف می گردد.

دیدگاه بین فردی: بر روی الگوهای تبادلی که در حال حاضر میان کل اعضای خانواده بر قرار است متمرکز می گردد.خانواده درمانی معرف نوعی تغییر الگو است که برای تفسیر داده ها از روشهای جدیدی استفاده می کند که خانواده را موضوع مورد بررسی خویش قرار می دهد .اسلاتسکی ۱۹۸۷ خانواده درمانی را یک انقلاب معرفت شناختی در حوزه علوم رفتاری به شمار آورده است.

معرفت شناسی

معرفت شناسی دانش فرمانش برای تغییر در روش های متعارف درک رفتار لازم است که از معرفت شناسی دانش فرمانش استفاده شود. در این الگو سازوکارهای پس خوراند دهنده در راستای ایجاد ثبات و تغییر عمل می کند در جریان درمان خانواده باید تمرکز درمانگر از توجه به محتوای پیامهای خانوادگی که منجر به علیت خطی می گردد به سوی فرآیند پیامها در تعاملات افراد که منجر به علیت حلقوی می گردد تغییر جهت دهد در واقع کارکرد خانواده را میتوان نمونه تمام عیاری از علیت متقابل (حلقوی) دانست.

بیمار آشکار و پدیدآیی نشانه ها :
بیماری از خانواده درمانگران نظیر ستیر،هیلی،اولریچ،بیان میکنند که نشانه های شخص پریشان تدابیر تحکیم کننده ای هستند که به قصد کاهش فشار های روانی خانوادگی و باز گرداندن خانواده به دامنه به هنجار رفتار های رایج آن پدیدار می شوند. خانواده درمانگران دیگری نظیر سالوادور مینوچین رفتار بیمار گون را واکنش در برابر ساختار خانوادگی که تحت فشار است میدانند نه آنکه رفتارها به قصد برقراری مجدد تعادل خانوادگی باشند.

دانش فرمانش مرتبه دوم بیان میدارد که درمانگر در جریان خانواده درمانی خودش را به عنوان قسمتی از انچه که باید تغییر کند وارد ماجرا می سازد ،او بیرون گود نخواهد ایستاد این بر خلاف دیدگاه دانش فرمانش مرتبه اول می باشد.

فصل دوم: تحول خانواده (تداوم و تغییر)
هر خانواده در محیطی دائم التغییر به سر می برد ومرتحل انتقالی اصلی،مراحلی کلی و جهان شمول هستند. در هر مرحله از تحول خانواده به اجرای تکالیف خاصی وابسته است که اگر قسمتی از این تکالیف در یک مرحله ناقص،مختل یا سرکوفته باشد، تحول خانواده به تاخیر می افتد. بارن هیل ولانگو ۱۹۷۸ باپیگیری مراحل تحول خانواده نقاط انتقالی را مشخص کردند که هر خانواده در هنگام عبور از مراحل باید آنها را حل کند بیماری که در عضو خانواده ظاهر می شود حاکی از آن است که خانواده در حل تکلیف کنونی خویش موفق نبوده است.

جزوه خانواده درمانی گلدنبرگ

کارتر ومک گلدردک ۱۹۸۸ معتقد است که جریان اضطراب در خانواده با محرک های تنش زای عمودی و افقی ارتباط دارد . محرک های عمودی شامل الگوها,استعاره ها،رازها و میراث خانوادگی است که نسل به نسل منتقل می شود ،محرک های تنش زای افقی شامل رویداد های آسیب زای غیر منتظره ای هستند که خانواده هنگام حرکت در طول زمان با آنها می شود مثل مرگ نا به هنگام,بیماری بد خیم،تصادف و… . اگر فشار محور افقی به قدر کافی وارد شود خانواده دچار بدکاری می گردد،اما اگر محور عمودی قبلا فشار روانی شدیدی دیده باشد مقدار کم فشار افقی باعث بی نظمی و اختلال در آن خانواده می شود.

دانلود خلاصه کتاب خانواده درمانی گلدنبرگ
این نویسندگان مدعی اند که نقطه تلاقی این دو محور در حکم عامل تعیین کننده کیفیت و مهارت خانواده در برخورد با یک نقطه انتقالی است .عده ای بیان کرده اند که الگوی مرحله ای به انتقالهای مربوط به بین مراحل که به همان اندازه و یا حتی بیشتر از آن مهم هستند و در قلم دوره های اساسی متغییر به شمار می آیند اهمیتی نمی دهد. در جریان حل کردن روند تحولی خانواده ممکن است خانواده دچار موانعی گردد مثلا طلاق زوجبن از یکدیگر ،زوجینی که طلاق گرفته اند باید برای تشکیل خانواده ای جدید سازگار شوند خانواده هایی که به این شکل به وجود می آیند باید دو مجموعه فرآیند تحولی را طی کنند فرآیندهایی که به مرحله عادی چرخه زندگی هم خوانی دارند و فرآیند هایی که به ازدواج های مجدد مربوط است.

فهرست فصول این کتاب :
فصل اول: اتخاذ چهار چوب ارتباط خانوادگی

فصل دوم: تحول خانواده (تداوم و تغییر)

فصل سوم: خانواده به مثابه نظامی روانی اجتماعی

فصل چهارم: خاستگاههای خانواده درمانی: چشم اندازی تاریخی

فصل پنجم: رشد خانواده درمانی 1950 تا حال حاضر

فصل ششم: نظریه وروال کار در رویکرد های روانپویشی

فصل هفتم: نظریه وروال کار در رویکرد بوون

فصل هشتم: نظریه وروال کار در رویکرد ساخت نگر

فصل نهم: نظریه وروال کار در رویکرد های پیام رسانی / راهبرد نگر

فصل دهم: نظریه وروال کار در رویکرد های سیستمی میلان

فصل یازدهم: نظریه وروال کار در رویکرد های رفتاری/ شناختی

فصل دوازدهم: الگوها و فنون آغازین در خانواده درمانی

فصل سیزدهم: رهنمود های جدید در خانواده درمانی

فصل چهاردهم: رهنمود های جدید در خانواده درمانی

 

نکات مهم : پس از پرداخت وجه لینک دانلود به شما نمایش داده میشود و برای اطمینان بیشتر یک لینک دانلود دیگر به ایمیل شما ارسال میگردد.
با 50% تخفیف ویژه